Bacon Mfg. Co. Pocket Model Revolver, #88

Pris:
12 500 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
NRA: Very Good

Bacon Manufacturing Compay Pocket Model Revolver med serienummer 88. Second Model, märkt med återförsäljarens namn B.J. Hart & Bro. på pipan. Endast 600 exemplar tillverkade.

Den runda pipan är 5" och den semi-flutade trumman rymmer fem skott i kaliber .31". Single-action.

Bacon-revolvern är mycket lik Manhattan Pocket, vilket har att göra med att Bacon själv arbetade på Manhattan innan han startade sitt eget företag.

Just det här exemplaret är en av 600 Second Model som såldes till återförsäljaren B.J. Hart & Bro. som fick sitt eget namn stansat på pipans ovansida.

En revolver helt i stål med kolvsidor av valnöt. Grundkonstruktionen är densamma som Colt men ser ganska annorlunda ut invändigt.

Osäkerhet råder kring hur dessa revolvrars serienummer förhåller sig till varandra. Man kan konstatera att exemplaret i fråga har samma serienummer på alla så märkta delar, i detta fall nummer 88. Exemplaret betraktas som nummerriktigt.

Den enklare gravyren är inget som är specialbeställt utan de bar allihopa denna gravyr som standard.

Exemplaret bär en spräcklig patina som syns med inte känns. Det är skarpa kanter överlag med ytterst få hanteringsmärken. Modellen anses inte vara en militärvariant men det är kännt att dessa kunde närvara på slagfälten tillsammans med en uppsjö andra små handeldvapen som soldater och officerare själva införskaffat.

Mekaniskt är revolvern i gott skick. Man finner god passform mellan stomme och pipa utan spel och kilen spänner som den ska. Kolvsidorna har mycket fin passform och riklig finish bevarad. Hel och halvspänn hakar upp bra och det är mycket god fjäderspänst i hanen. Fjädern för matarhanden är lite trött och orkar inte föra trummans rotation om man lutar revolvern för mycket uppåt. En enkel åtgärd för den händige som önskar skjuta med sin nya (gamla) revolver. En nippel är skadad, men det är ju ändå så att man ska lämna en kammare oladdad på skjutbanan då dessa gamla vapen inte har någon säkring att tillgå. Detta är också en relativt enkel åtgärd att byta ut för den som önskar. Loppet har grund räffling från början men kommer att sätta kulan i rotation mot målet med en mindre krutladdning. Spelet mellan trumma och pipa ligger på acceptabla 0,30 mm. Direkt importerad från USA av oss.

Ett exemplar för samlare såväl som skytt eller reenactor.

Vi kan även ombesörja denna typ av åtgärder innan leverans mot en merkostnad.