Burnside Carbine #29354

Pris:
22 000 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
NRA: Very Good

Burnside Carbine 5th Model med serienummer 29354. Tillverkad ca 1863-64 under det amerikanska inbördeskriget av Burnside Rifle Company i Providence, Rhode Island.

Exemplaret är en av de många exemplar som levererades till Nordstaternas kavallerister under inbördeskriget. Man kan fortfarande se slutinspektionens kartuscher på vänster sida av kolvhalsen, även om de inte längre går att tyda.

Modellen har en pipa på 21". Slaglåskarbin med den unika Burnside mekanismen.

Ingen finish bevarad på detta exemplar, bara ursprunglig patina. Vapnet har en jämn, ljus ton överlag med enstaka inslag av mindre slagmärken i träet.

En äkta veteran från inbördeskriget som har mycket kvar att ge mekaniskt. Den fungerar som den ska och har fin potential att vara en bra shooter. Man behöver lossa nippeln och se till att tändkanalen är fri innan skytte kan bedrivas. Vapnet fungerar för övrigt som det ska mekaniskt. Loppet har god räffling, om än inte blankt på ytan.

Ett utmärkt objekt för den som söker en shooter eller ett samlarobjekt till lite lägre pris. Alla antika vapen är förstås värdiga samlarobjekt i sig. Detta nummerriktiga exemplar är inget undantag.

Är man inte så intresserad av att göra den mekaniska översynen själv men man önskar ha med den till skjutbanan så kan vi ombesörja det innan leverans i samråd med köparen.