Manhattan 36 Caliber Model Revolver, #1867

Pris:
17 000 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
NRA: Very Good

Manhattan 36 Caliber Model Revolver med serienummer 1867. Series I. Tillverkad i slutet på år 1859 i Newark, New Jersey av Manhattan Fire Arms Manufacturing Company.

Blånerad. Laddarm, stomme och hane flamhärdade. Varbygel och backstrap av försilvrad mässing. Kolvträ av ett stycke fernissad valnöt. Trumscen föreställande fem medaljonger med olika stridsscener.

Pipans längd är 6.5" på detta exemplar. Trumman rymmer fem skott i kaliber .36". Single-action mekanism.

Series I är den första utgåvan av Manhattans 36 Caliber Model. Modellen var länge ett horn i sidan till Samuel Colt och hans revolverproduktion.

Exemplaret är tydligt märkt med samma serienummer på alla så märkta delar. Ett nummerriktigt exemplar i fint skick. Blånering finns kvar till viss del på undersidan av pipan. Varbygeln uppvisar rester av oxiderad försilvring i de mer skyddade skrymslena. Kolvträet som är i ett mycket fint skick har rikligt med fernissa bevarad.

Mekaniskt välfungerande. Låser närmast helt stumt i helspänn. God fjäderspänst överlag. Matning fungerar klanderfritt. Spel mellan trumma och pipa 0,30 mm. Loppet fint med 3 räfflor, gott djup och inga större gropar.

Ett secondary martial vapen från amerikanska inbördeskriget som är högst samlarvärdigt. Fint välbehållet skick, ett vapen som kommer att förgylla din samling/investering i antika amerikanska vapen.

Importerad av oss direkt från USA och orörd.