Metropolitan Navy Model Revolver, #3457

Pris:
24 500 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
20230803

NRA: Very Good

Metropolitan Arms Co. Navy Model Revolver med serienummer 3457. Tillverkad under mitten av 1860-talet av Metropolitan Arms Company i staden New York.

En single-action revolver med öppen stomme. Tillverkad efter Samuel Colt's Model 1851 Navy som förlaga. Piplängd 7.5", trumma för sex skott i kaliber .36".

Blånerad, med flamhärdad laddarm, stomme och hane. Varbygel och backstrap av försilvrad mässing. Kolvträ i ett stycke, fernissad valnöt.

Trumscen föreställande ett sjöslag utanför New Orleans, även märkt NEW ORLEANS APRIL 1862. Pipans ovansida märkt med adress i en rad. Samma serienummer återfinns på alla så märkta delar. Revolvern är nummerriktig.

Mekaniskt noga genomgången och helt fungerande. Inga skruvar eller nipplar sitter fastrostade och revolvern kan lätt demonteras efter eventuellt skytte. Matningen fungerar precis som den ska. I helspänn låses trumman närmast helt stumt med endast en obetydlig rörelse i rotationsriktningen som är försumbart liten. Nya nipplar från Track of the Wolf sitter monterade. Spel mellan trumma och pipa ligger på 0,10 mm. Revolvern är redo att följa med till skjutbanan för den som så önskar.

En fullt fungerande revolver från tiden kring amerikanska inbördeskriget.