Remington New Model Pocket Revolver, #397

Pris:
19 000 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
20230603

NRA: Fine

Remington New Model Pocket Revolver med serienummer 397. Tillverkad alldeles efter det amerikanska inbördeskriget. En Second Model med varbygel av försilvrad mässing.

Pipans längd på detta exemplar är 3". Trumman rymmer fem skott i kaliber .31". Single-action.

Märkt med treradig pipadress. Samma serienummer återfinns på pipa, stomme, varbygel samt kolvsidor. Revolvern är nummerriktig.

Blånerad med flamhärdad hane. Varbygel av försilvrad mässing. Kolvsidor av fernissad valnöt.

Exemplaret har en jämn ljusgrå patina med en mindre koncentration av tidigare ytlig korrosionspåverkan på pipans utsida, vilket syns men inte känns. Detta överdrivs av bildernas höga upplösning och ögat upplever revolvern som slätare och jämnare. Kolvsidorna är väldigt välbevarade och har en perfekt passform med tydlig serienummermärkning i blyerts bevarad på insidan. Trumman har en mindre mängd hanteringsmärken av att man släppt ned hanen i fel timing. Varbygeln har 85% försilvring delvis naturligt oxiderad bevarad. Stommen har ca 5% blank ursprunglig blånering bevarad i skyddade skrymslen.

En brukad men väl omhändertagen tidig New Model Pocket. Något för samlaren.

Mekaniskt fungerar revolvern precis som den ska Krisipig, jämn fin gång i matningen med perfekt timing och en stum låsning i helspänn. God fjäderspänst och ett spel mellan trumma och pipa på 0,15 mm orört original. Loppet är väldigt välbevarat.