Remington New Model Pocket Revolver, #7759

Pris:
24 000 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
20230603

NRA: Fine

Remington New Model Pocket Revolver med serienummer 7759. Tillverkad strax efter det amerikanska inbördeskrigets slut av E. Remington & Sons i Ilion, New York State.

Pipans längd detta exemplar är 3.5". Trumman rymmer fem skott i kaliber .31". Single-action.

En Third Type, med varbygel i gjutstål.

Blånerad med flamhärdad hane. Kolvsidor av fernissad valnöt. Halvmåneformat korn av nysilver.

Märkt med pipadress i tre rader, där orden NEW MODEL på tredje raden råkar vara ytterst grunt slagna (vinkeln på stansen vid stansningen som gjordes för hand).

Revolvern har en vacker orörd patina som på stommen till 95% utgörs av mörk blåneringsrest och på pipan till 50% av blank, bevarad blånering. Laddarmen har närmast all blånering kvar. Varbygeln har 80% blånering kvar med viss tendens till flagning. Kolvsidorna är ytterst välbevarade med absolut perfekt passform och ett vackert färgskiftande trä av rödtonad valnöt. Hanen har mycket av sin flamhärdning kvar. Trumman har fragmentarisk blånering kvar men mestadels mörk blåneringsrest jämnt fördelad över hela ytan.

Inga nämnvärda slag eller hanteringsmärken och revolvern har skarpa kanter och släta ytor. Undantaget är ytorna mellan nippelbrunnarna på revolvern utsida, där hanen släppts ned otal gånger och gjort märken, grader, vilka man sedan knackat tillbaka varsamt.

Mekaniskt välfungerande revolver i orört originalskick. Felfri matning och timing med en krispig och jämn fin gång. Stum i helspänn med ett ytterst litet spel mellan trumma och pipa på 0,15 mm. Loppet är närapå felfritt och väldigt välbevarat.

Ett samlarexemplar av rang.