Remington New Model Police Revolver, #6577

Pris:
32 000 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
20230530

NRA Fine

Remington New Model Police Revolver med serienummer 6577. Tillverkad under andra halvan av 1860-talet av E. Remington & Sons i Ilion, New York State.

Dessa tillverkades mellan 1865-73 i uppskattningsvis 18 000 exemplar.

Exemplaret här till salu, #6577 har en den åtråvärda längsta piplängden på 6.5". Trumman rymmer fem skott i kaliber .36".

Remington lade snabbt om produktionen till att möta den växande civila marknadens behöv efter att armékontrakten slutat komma in då inbördeskriget tagit slut.

En mindre och lättare pjäs än sin närmaste släkting New Model Belt. Samtidigt mer "riktig" som skjutvapen än den väldigt lilla New Model Pocket.

Ett åtråvärt samlarvapen i mycket fint skick.

Samma serienummer på alla ingående delar med ett fabriksmisstag på en av dem, där en 3: a ersätter en 7: a. Tydlig pipadress i tre rader.

Blåneringen mest bevarad på laddarmen och i skyddade skrymslen. 85% försilvring på varbygeln finns kvar. 30% flamhärdning kvar på hanen. Ovanligt fina och felfria kolvsidor av utvald valnöt. Spännande kulörskiftningar som man inte ser ofta. Lopp och kammare är verkligen superfina med ytterst lite slitage. Släta ytor med mycket skarpa kanter överlag.

Ett samlarvärdigt exemplar. Mekaniskt felfritt med spel mellan trumma och pipa på endast 0,15 mm. Krispig perfekt matning med stum låsning i helspänn. Orörd direkt från den amerikanska samlarmarknaden.